trešdiena, 2011. gada 2. marts

Mazliet par pīlingu, vai- turpinot citronu tēmu......

Atcerējos vēl par citrona tēmu...
citrona sula ir kā labs augļskābju pīlings.

Domāju to vēlāk pastāstīt, bet man ir 15 min brīvas, tā kā stāstu tgtd - ceru, ka noderēs :)

Augļskābju pīlings ir ķīmiskā pīlinga apakšgrupa, un parasti to veic skaistumkopšanas salonos, taču tik pat efektīvi to var praktizēt arī mājās, ar dabīgas izcelsmes produktiem.
Process nepavisam nav sarežģīts.
Uz sejas uzklāj saspaidītas skābas ogas vai augļus (drīz vasara!), piem jāņogu putriņu, sarīvētus ābolus vai iesmērē ādu ar citrona šķēlīti (vai sulu, kas paliek uz rokām, gatavojot ingvera uzlējumu).
Arī visiem kopš bērnības zināmais gurķis :)
Labi noder arī auzu pārslu maska (uzlej siltu, bet ne vārošu ūdeni, notur 15 min un klāj uz sejas).
Kad esi iepraktizējies, vari veidot arī sajaukumus, jo tieši tu jūti, cik un kādi produkti tavai ādai patīk vislabāk.
Būtiski ir atcerēties, ka pīlingu nedrīkst veikt acu zonā, un pēc pīlinga noskalošanas (tas jādara apm 3 min pēc velkošas sajūtas parādīšanās)seja jānotīra ar spirtu nesaturošu losjonu (ja gribas pavisam dabīgi, var izmantot kumelīšu uzlējumu vai citus dabīgos losjonus)un jāuzklāj mitrinošs aizsargkrēms (arī šeit var izmantot piem krējumu, bet jārēķinās, ka lielākā daļa dabīgo krēmu un mitrināšanas līdzekļu pēc tam tāpat jānoskalo).

Augļskābju pīlinga darbības pamatprincips ir vienkāršs - tas veicina šūnu aktivitāti un paātrina raga slāņa noārdīšanos, šķīdinot atmirušās šūnas kopā saturošo saistvielu.

Protams, pati izmēģināju, un teikšu godīgi - pirmajās reizēs bija jocīga tā velkošā sajūta, taču rezultāts ir vairāk nekā apmierinošs :)


2 komentāri:

Dachux teica...

paldies ;) interesanti :)

Unknown teica...

ceru, ka noderēs ;)