ceturtdiena, 2010. gada 7. janvāris

Labākie pavāri - vīrieši?


Vai tiešām? Dzirdēti šie vārdi ir daudz un dikti. Bet vai patiešām ir? Pamēģināsim salikt visus punktus uz "i" ;)

Kas to saka visbiežāk? Vīrieši, kam patīk gatavot, un vairums sieviešu. Labi, par vīriešiem tā kā viss būtu skaidrs. Ja patīk gatavot, tad lielākoties arī izdodas. Bet par sievietēm jau ir cits stāsts...

Situācija : sieviete atnāk no darba, nogurusi, bet viņas vīrietim brīvdiena. Apskāviens, buča, jautājums no vīrieša puses :"kas būs vakariņās?". Un sievietes atbilde :"runā, ka labākie pavāri esot vīrieši..." :)

Šķiet pazīstami? ;) Jā, pareizi sapratāt manu domu. Bieži sievietes izrunā šos maģiskos vārdus brīžos, kad pašai nav vēlēšanās stāvēt pie plīts. Ir taču daudz patīkamāk sēdēt virtuvē pie tējas krūzes un vērot, kā darbojas vīrietis. Tādā brīdī pat ir vienalga, vai seksīgais pavārs gatavo pildītu šniceli ar grieķu salātiem, vai karstmaizes, jo neko citu neprot. Iespēja atpūsties un vērot viņu, pati par sevi piešķir jebkuram ēdienam īpašu garšu.

Taču tas nebūt nenozīmē, ka tad, ja sieviete izsaka šo frāzi, viņa tikai vēlas izvairīties no gatavošanas. Ja viņa slavē vīrieša gatavoto ēdienu, tad patiesībā sievietei tas arī garšo. Pretējā gadījumā viņa aizbildinātos ar diētu, sliktu dūšu, vai jebko citu ;)

Kopumā aiz šī vārdu salikuma slēpjas pilna izjūtu gamma. Visas sievietes maņas gūst baudu.

Garša...

Pati par sevi. Un pat gatavojot vienu un to pašu ēdienu, katru reizi tas izdosies savādāks, jo vīrietis ir tā būtne, kas izgudroja garšvielas. Viņš nebaidās eksperimentēt. Un, ja ielaidīsim vīrieti virtuvē, kurā atrodas nekad nedzirdēti produkti, viņš gatavos vakariņas, kamēr neizmēģinās visas variācijas. Kulinārās izvirtības nedēlas garumā garantētas ;)

Oža...

Vīrieša smaržas, kas sajaucas ar ēdiena smaržu... Mmm...

Redze...

Vīrietis darbojas ar nazi... Sagatavošanas procesa laikā viņa muskuļi izceļas... Pēc tam pie plīts viņam kļūst karsti, tiek novilkts krekls... Kopā ar smaržu šis skats ir dubultā baudāms! 

Nu kā gan šeit var rasties vēlme gatavot pašai?

Un bonusā - tauste...

Iespēja viņu noglāstīt, noskūpstīt, vai vienkārši no aizmugures apskaut. Viņa augums ir sakarsis pie plīts... Un vīrietis vēl parūpējas par sievietes dzirdi, uzsvilpujot kādu melodiju, vai vienkārši mācot savus kulinārijas noslēpumus...

Secinājums viens - vīrieši patiešām IR pasaulē labākie pavāri. Un neviena sieviete, to sakot, nemelo.

Vīriešiem šo iespēju vajadzētu izmantot... Starp citu, vakariņu gatavošana var kļūt par lielisku priekšspēli ;)